Motten bestrijden

Motten bestrijden
Weergegeven:
Sorteren op:

Aeroxon Kleermottenval

Gifvrije en reukloze lokstofval voor het opsporen van kleermotten in kleding, tapijten, stoffen, gor..

€ 6,05 Excl. BTW: € 5,00

Lijmplaten mottenval 10 stuks

Lijmplaten voor gebruik bij de mottenval.Verpakking van 10 stuks. ..

€ 22,95 Excl. BTW: € 18,97

Lures mottenval 4 stuks

Feromoon (lokstof) voor de mottenval. Verpakking van 4 stuks ..

€ 8,95 Excl. BTW: € 7,40

Mottenval incl 4 lures

De mottenval is geschikt voor het vangen van de mannelijke exemplaren van diverse mottensoorten die ..

€ 22,75 Excl. BTW: € 18,80

Mottenval voor levensmiddelen set van 2 stuks

Aeroxon LevensmiddelenmottenvalGifvrije en reukloze val met lokstof voor het opsporen van mott..

€ 6,50 Excl. BTW: € 5,37


Motten bestrijden
 
De term ‘mot’ is een erg brede term waar allerlei soorten nachtvlinders onder vallen. Meest van tijd bedoelen mensen er echter een redelijk kleine groep schadelijke beestjes mee die hieronder vallen. Deze kunnen veel schade aanbrengen aan textiel en verschillende meelsoorten.
Net zoals vlinders over het algemeen leven motten meestal van nectar, fruit en granen. Wanneer zij zich hiertoe beperken is er weinig te vrezen van motten. Bepaalde soorten motten kunnen zich echter snel ontwikkelen tot een plaag binnenshuis. Het gaat hierbij vooral om de volgende soorten:
  • Kleermot
  • Meelmot
  • Vruchtmot
  • Cacaomot
De kleermot kan veel schade veroorzaken aan uw textiel. Alle soorten textiel van natuurlijke materialen (zoals katoen, wol of zelfs leer) is een geschikte voedselbron voor de larven van de kleermot. U zult hierdoor gaten vinden in uw kleding of meubilair wanneer u de kleermot onbestreden laat.
 
De meelmot, vruchtmot en cacaomot richten zich op voedselwaren (meelsoorten, vruchten en cacao/noten respectievelijk). Wanneer deze voedselwaren al te lang onafgesloten bewaard worden kunnen hierin de larven van deze mottensoorten worden gevonden. Wanneer deze niet bestreden worden kan er snel een daadwerkelijke plaag ontstaan.
 
Er zijn een boel manieren om motten te bestrijden, zo werd er vroeger vaak gebruik gemaakt van de alom bekende mottenballen.
 
Voor het beschermen van grote voedselvoorraden kan men kiezen voor een professionele mottenval. De mottenval maakt gebruik van feromoondispensers om de motten aan te lokken. De zwart-wit gestreepte opvangemmer levert een bijdrage aan een optimale vangst. Deze strepen hebben een aantrekkingskracht op de motten en dwingen de motten om de val binnen te gaan. In de val worden de insecten gevangen door middel van een kleefplaat.
Voor bedrijven binnen de levensmiddelenindustrie is het van extra belang om te zorgen 
 
voor een goede oplossing voor ongediertebestrijding zoals uiteengezet in de wetgeving omtrent de HCAPP (Hazard Analysis and Critical Control Points).